top of page

Concert Lullaby Zondag 24 november 2024

Ontmoetingskerk, Westsingel 2, Oudewater

Middag concert (tijd volgt)

(Geweest) Concert Lullaby Zaterdag 4 november 2023

 

20:00 - 21:00 uur

In de grote- of St. Michaëlskerk - Noorderkerkstraat 1 - 3421AX

€ 10

met een drankje na afloop.

Tel. 06 28956642

Reservering:

Maak het bedrag van desgewenste aantal kaarten dat u wilt bestellen over naar rekeningnummer NL78INGB 0004 0435 16 t.n.v. Mw. M. van der Sterre

!!Vermeld daarbij onder 'mededeling' graag uw naam!!

Een lullaby is een lied dat je zingt voor een kind om het rustig te laten slapen.

Evengoed kan het een lied zijn voor een zieke of stervende vriend.

Het kan een lied zijn voor iemand die je gaat verlaten en wil geruststellen.

 

(Geweest) Het programma dat het Vocaal Ensemble Holland Consort zingt heeft een verzameling lullaby’s uitgekozen met prachtige melodieën die ook zonder tekst heerlijk zijn om naar te luisteren.

 

 • lullaby van Gerald Finzi, geschreven voor kinderen op tekst van Christina Rossetti. Heel simpel, de bloemen en schapen gaan slapen want de sterren en de maan zijn er, dus ga nu maar slapen.

 • lullaby van de jonge componist Daniël Elder beschrijft hoe het avond en nacht wordt in een prachtig besneeuwd landschap. Deze diepblauwe wolkenloze hemel neemt de zorgen en gevaar mee. Laat mooie dromen jou meenemen.

 • Sing me to heaven van Daniel Gawthrop is in Amerika een erg populair lied en wordt door veel studentenkoren gezongen. Het is een lied over de emoties en passie van een liefde die spreekt tot het hart. Gezongen voor een stervende die de geheimen van het hart vergeet en vraagt om een lied. Als je me wil troosten, zing een slaapliedje, als je mijn hart wil winnen, zing een liefdeslied en als je om me wil rouwen zing dan een Requiem en breng me naar de hemel.

 • Seal lullaby van Eric Whitacre is de titel van een gedicht dat gaat over een lied dat de moeder zeehond zacht zingt voor haar pup. De golven van de zee zullen het zeehondje in slaap wiegen.

 • Gunna Eriksson heeft een arrangement geschreven voor de Norwegian Lullaby. Deze versie deed al snel de ronde bij de Nederlandse ensembles en kamerkoren en wordt veel geprogrammeerd. Het is een lullaby die begint bij de allereerste hartslag, een geluid dat ontwikkelt tot een menselijk leven. Een klein grappig wezentje met zijdezacht haar, blauwe ogen en kleine oren doet haar eerste stapjes. Dit is hoe we allemaal beginnen door één enkel geluid.

 • ‘From the Bavarian Highlands’ worden muzikaal beschreven zoals alleen Edward Elgar dat kan. Heerlijke muziek om te zingen. Het is een set van zes koorliederen onder de titel Scènes uit de Beierse Hooglanden, als herinnering aan een vakantie die de Elgars hadden genoten in 1894. De tekst is van Edgars vrouw Alice. Tekst en muziek zijn originele parodieën op de Beierse stijl. De derde scène is de Lullaby ( In Hammersbach) die wij zingen: slaap mijn zoon, je moeder waakt over je, geen kwaad kan je overkomen.

 • Het duet uit de opera ‘Hänsel und Gretel’ van Humperdinck is van zo’n ontroerende schoonheid dat we het lied absoluut willen zingen. Twee kinderen achtergelaten in het donkere bos, wachten op hun vader die niet komt. De twee dappere bange kinderen zoeken troost in het ritueel van het zingen van hun avondgebed. Veertien engelen zullen over hen waken.

 • Wie kent niet het bekende Lullaby van Billy Joël uit 1993. Een slaaplied dat Billy Joël schreef voor zijn dochter na een scheiding. ‘Waar je ook gaat, ik zal altijd bij je zijn’. Wij zingen de versie van de King’s Singers.

 • Again van de Amerikaanse componist David Lang (1957) past in het geheel in de zin dat Again is geschreven op de tekst van het bijbelboek Prediker. Een belangrijk motief in dit boek is de kringloop van tijd en natuur. ‘Wat er was, zal er altijd weer zijn.

 • Een toegift dat geen Lullaby is maar een smeekbede aan Maria, een Requiem, (have mercy!) voor alle natuurrampen, de mensen die omkomen bij tsunami’s : Het Requiem van Eliza Gilkyson.

 

In de stijl van dit programma is er een intermezzo van de Argentijnse componist Alberto Ginastera (1916-1983)

Danzas Argentinas op. 2 Danzade la mosa donosa

Piano - Peter van Oosten

 

Intermezzi voor klarinet duo

 1. Andante- tres lento - Francis Poulenc FP

 2. Arr. van Calliope Tsoupaki

 

Klarinet - Harald Tepper en Peter Vliegenthart

bottom of page